Til blivende eller nybakte foreldre – bevis på at du bør drite i husvasken!

Jeg skulle ønske jeg hadde disse håndfaste bevisene da mine små var nyfødte. University of Minnesota CEED (Center for Early Education and Development) har nemlig publisert 5 kommunikative informasjonsfilmer som kartlegger hva som skjer i babyens hjerne de første leveårene, og da spesielt i første leveår. Heldigvis gjør de fleste av oss alle de riktige tingene instinktivt, når det gjelder samspillet mellom mor/far og barn. Men like fullt: om jeg hadde hatt disse håndfaste bevisene på hvor viktig kvalitetstid med babyen er da mine var små, så hadde jeg blåst en lang mars i alt som het klesvask og rydding, og fokusert mye mer, og med enda bedre samvittighet, på meg selv og babyen min. Dårlig samvittighet opplever jeg at er mange småbarnsforeldres faste følgesvenn, men her har du bevis på at du faktisk gjør hele familien en kjempetjeneste om du blåser i baderomsvasken og heller legger deg på gulvet med babyen din. Disse filmene kom riktignok ut i 2012, men jeg oppdaget de først i fjor. Jeg synes dette er helt uvurderlig kunnskap som jeg svært gjerne vil dele med alle blivende eller nybakte foreldre:

DEL 1


DEL 2

DEL 3

DEL 4

DEL 5