Åpent foredrag 29. november

Onsdag 29. November holder jeg foredrag på Sex og Samfunn sitt onsdagskurs fra kl. 13.00 – 14.30.  Det er åpent for alle, men det begynner på bli fullt, så det lønner seg å melde seg på på forhånd! De holder nemlig foredraget i sine egne lokaler, og det rommer kun rundt 30 stk.

Meld deg på via denne linken: http://www.sexogsamfunn.no/2017/onsdagskurs-13/

Når jeg holder foredrag regelmessig blir jeg sjeldent nervøs, jeg blir derimot bare litt deilig spent. Men nå er det nesten en måned siden sist jeg holdt foredrag, og da får jeg ALTFOR mye tid til å tenke. Da begynner jeg å endre på alle bildene i presentasjonen min, flikke på rekkefølgen og tenke ut altfor mye nytt og dumt. Så nå må jeg innrømme at jeg begynner å bli skikkelig nervøs. Også kommer det så mye fagfolk dit! Og DET blir jeg ekstra nervøs av. Det er heldigvis ikke så farlig, for jeg er ikke særlig redd for å være nervøs, men jeg må medgå at jeg blir ganske sliten av det. Jeg gleder meg derfor veldig til å endelig holde dette foredraget, for jeg vet jo at nervene blir fullstendig borte i det jeg går frem på gulvet og sier «Hei, jeg heter Caroline. Jeg er mamma, kommunikasjonsarbeider og eks-pornostjerne!»   Inntil videre får jeg bruke min egen metode for å takle nervøsitet. Den virker kanskje litt kokko for noen, men den funker som fy, og den er som følger:

  1. Innrømme og anerkjenne at jeg er nervøs ved å si til meg selv «Nå er jeg visst ganske nervøs. Jeg er også litt stressa. Jeg er redd for å gjøre en dårlig jobb. Det er greit.» Bare ved å sette ord på det som skjer, blir jeg faktisk markant roligere.
  2. Deretter kan jeg gå videre og si: «Jeg skal gjøre så godt jeg kan! Mer enn det får jeg ikke gjort, og jeg er glad i meg selv uansett. Og du, Caroline: faller du, så tar jeg deg i mot! Jeg har plass til en fiasko eller ti. Det er slikt det blir suksess av. Jeg har ryggen din. Og gjør du det dritbra, så står jeg klar med en high five! Jeg liker deg fortsatt, uansett hvordan det går.»
  3. Så gjør jeg noe jeg har lært av Dora Thorallsdottir, nemlig å se for meg at jeg ligger i en elv og holder meg fast i en grein. Så bare slipper jeg greina, og seiler fritt nedover elva i fri flyt.Akkurat det skal jeg gå og gjøre nuh!
    Jeg håper å se deg på Sex og Samfunn den 29. November 🙂